Altisa D 1000ie 25mcg + Caroteen V-caps 90
Niet op voorraad
Onze Leveringsmethodes:
pickup
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.
Lees meer over Beschrijving , Gebruik , Samenstelling , Indicatie en Gegevens .
Dit Altisa vitamine D-preparaat levert 1000ie van het D3-type (cholecalciferol).
Vitamine D, via de huid aangemaakt, wordt omgezet in de lever en nieren tot actieve metabolieten. Bij een blootstelling aan ultraviolet licht wordt de provitamine D3 (7-dehydrocholesterol) in de huid omgezet naar previtamine D3 dat op zijn beurt geïsomeriseerd wordt naar de stabielere vorm D3. Zowel de via de huid gevormde of via de voeding verkregen vitamine D3 in de vorm van cholecalciferol wordt gehydroxileerd in de lever tot 25-hydroxyvitamine D. Dit is de meest belangrijke vorm van vitamine D dat in beschouwing genomen wordt om een tekort te achterhalen. De vorm 25-hydroxyvitamine D wordt nadien ook nog eens gehydroxyleerd in de nieren tot 1,25-dihydroxyvitamine D3, de biologisch actieve vorm van vitamine D ook gekend als calcitriol.
Traditioneel werden de orale vormen van vitamine D2 en D3 voor wat betreft hun activiteit als gelijkwaardig beschouwd. Uit onderzoeken is nochtans gebleken dat ergocalciferol (vitamine D2) minder krachtig is en minder lang werkzaam is in vergelijking met cholecalciferol (vitamine D3). Dit betekent dat cholecalciferol (vitamine D3) en ergocalciferol (vitamine D2) niet bio-equivalent zijn. Omdat vitamine D3 langer werkzaam is betekent dit dat bij een tekort aan vitamine D er minder vitamine D zal moeten toegediend worden in de vorm van D3 in vergelijking met een toediening van vitamine D in de D2-vorm.
De gebruikte bron voor de beta-caroteen is Dunaliella salina. Dunaliella salina, een groene zeealg met een hoog gehalte aan natuurrlijke carotenoïden, heeft in vergelijking met syntethische beta-caroteen een veel hogere biodisponibiliteit.
Dagelijkse portie:
Voor volwassenen en kinderen vanaf drie jaren: 1 vegetarische slikcapsule bij de maaltijden.
Vitamine D3 (cholecalciferol) (1000ie) | (500%) | 25mcg |
Beta-caroteen, natuurlijk (Dunaliella salina) | 1800mcg | |
equivalent met vitamine A retinol | (37,5%) | 300mcg RE |
%: percentage van de Dagelijkse Referentie Inname (DRI)
Verdikkingsmiddel: microcristalline cellulose; hydroxypropylmethylcellulose (capsule): natuurlijke beta caroteen (Dunaliella salina L.); Vitamine D3 (cholecalciferol); glijmiddel: magnesium stearaat.
Vitamine D supplement
CNK | 3134095 |
---|---|
Fabrikanten | Dieximport |
Merken | Altisa |
Hoeveelheid verpakking | VCAP |
Kenmerken | Bevat GEEN kunstmatige kleur-, bewaar- en smaakstoffen. Bevat GEEN van de volgende stoffen noch producten die allergieën en intoleranties veroorzaken en die opgenomen zijn in bijlage II van de Verordening 1169/2011 : suiker; zout; zetmeel; gist; maïs; melk(derivaten); talk; dierlijke derivaten; de glutenbevattende granen tarwe (zoals spelt en khorasantarwe), rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen; schaaldieren en producten op basis van schaaldieren; eieren en producten op basis van eieren; vis en producten op basis van vis; aardnoten en producten op basis van aardnoten; soja en producten op basis van soja; melk en producten op basis van melk (inclusief lactose); noten [namelijk amandelen (Amygdalus communis L.), hazelnoten (Corylus avellana), walnoten (Juglans regia), cashewnoten (Anacardium occidentale), pecannoten (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), paranoten (Bertholletia excelsa), pistachenoten (Pistacia vera), macadamianoten (Macadamia ternifolia)], en producten op basis van noten; selderij en producten op basis van selderij; mosterd en producten op basis van mosterd, sesamzaad en producten op basis van sesamzaad; zwaveldioxide en sulfieten; lupine en producten op basis van lupine; weekdieren en producten op basis van weekdieren. |